Deze pagina wordt nog regelmatig bijgewerkt; om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

U vindt hier allerlei tips over hoe u op een gemakkelijke manier wijZijn.tv kunt ontvangen en bekijken. Nog niet alles werkt perfect en wij schaven de tips nog met enige regelmaat bij.
Mocht u tips en/of opmerkingen hebben laat het ons gerust weten: Verbeteren hoort bij ons DNA.

Onderwerpen

Internet in het Buitengebied: woont u in het buitengebied maar kunt u alleen tegen extreme kosten glasvezel krijgen dan komt u mogelijk in aanmerking voor 4G Thuis; 4% van de aansluitingen. Bent u zo’n uitzondering dan zijn er momenteel (aug. 2017) voor u 2 opties mogelijk; zowel T-mobile als KPN voorzien hierin. Klik op een logo en ontdek de mogelijkheden waar u dan voor in aanmerking komt!

4G - Nederland KPN   t-mobile-dekking

Televisie: wijZijn.tv instellen op uw televisie via glasvezel
                     wijZijn.tv instellen op uw Smart-televisie.

SmartPhone / Tablet: wijZijn.tv, snelkoppeling instellen op uw telefoon of tablet.

Van SmartPhone of Tablet naar televisie: wijZijn.tv middels streaming.

wijZijn.tv bekijken op uw televisie, smart-TV, telefoon of tablet.

TV kijken via uw glasvezel-abonnement:

Hoe vindt u wijZijn.tv op uw televisie via glasvezel?

Wanneer u als provider heeft: Solcon, TelfortFiber.nl of Stipte dan heeft u doorgaans een zwarte afstandsbediening.
Tikt u op deze afstandsbediening op de menuknop dan opent zich het menu
aan de linkerzijde van uw beeldscherm. Hier kiest u uw gemeentenaam – afhankelijk waar u woont, gemeente Dalfsen, Ommen of Hardenberg.
Tik hierop en scrol vervolgens helemaal naar beneden door alle video-on-demand-diensten. Als onderste treft u wijZijn.tv aan.
Tik hier op wijZijn.tv en u kunt kiezen uit de meest nieuwe video’s en onder de gemeentenamen werkelijk een schat aan video van de laatste 3,5 jaar – bijna 1.000 (!).

TV kijken bij alle providers op uw SMART-televisie

Wanneer u een smart-TV heeft dan is het aan te raden even een (leeg) Youtube-account aan te maken. Via uw televisie kunt u in Youtube abonneren op wijZijn.tv en ons als favoriet aan maken. Daarmee kunt u via de nieuwe snelkoppeling rechtstreeks op onze Youtube-pagina video uit onze eigen regio bekijken.

 

logo wijZijn.tv

Stappenplan voor de snelkoppeling naar wijZijn.tv op uw telefoon of tablet.

In onderstaand stappenplan leggen wij u uit hoe u een snelkoppeling kunt aanmaken voor wijZijn.tv. Na het maken van deze koppeling, kunt u wijZijn.tv voortaan met slechts één vingertik bereiken op uw smartphone of tablet!

IOS (Apple)

De mobiele apparaten van Apple maken gebruik van het iOS-besturingssysteem. Een snelkoppeling is in iOS zo aangemaakt; het werkt als volgt:

 1. Ga via Safari op de iPhone of iPad naar de startpagina van ons: http://www.wijzijn.tv.
 2. Druk op het vierkantje waar een pijltje naar boven wijst. (Bij de iPhone zit deze onderaan in het midden en bij de iPad links in de hoek).
 3. Kies de opties “Voeg toe aan beginscherm”.
 4. Druk op Voeg toe en pas de naam eventueel aan.
 5. De snelkoppeling is nu toegevoegd aan uw startscherm; nog even naar een mooi plekje verschuiven en klaar.

Android (bijvoorbeeld: Samsung, LG, HTC, Sony, Huawei)

Het Android besturingssysteem wordt door veel verschillende fabrikanten gebruikt, de werking is op alle toestellen vergelijkbaar. Het aanmaken van een snelkoppeling naar wijZijn.tv werkt als volgt:

 1. Open uw web-browser (Google Chrome) en ga naar de startpagina van ons: http://www.wijzijn.tv.
 2. Druk op uw menutoets (linksonder op de telefoon, tablet: naast de browser-balk)
 3. Kies voor de optie “aan startscherm vastmaken”.
 4. Geef de snelkoppeling een (korte) naam of kies de suggestie die in beeld verschijnt en tik op “toevoegen”
 5. De snelkoppeling is nu toegevoegd aan uw startscherm.

Windows Phone 8 & 8.1 (Nokia)

Het Windows Phone besturingssysteem maakt gebruik van zogeheten ‘tiles’ of tegels. Het startscherm bestaat uit een (groot) aantal van deze tegels. Het is mogelijk om een tegel aan te maken als snelkoppeling naar de wijZijn.tv. Het werkt als volgt:

 1. Open uw web-browser (Internet Explorer) en ga naar de startpagina van ons: http://www.wijzijn.tv.
 2. Druk op Meer (drie puntjes naast elkaar).
 3. Kies voor de optie “Aan startscherm vastmaken”.
 4. Er vormt zich nu een tegel op uw startscherm met een afbeelding van wijZijn.tv, dit is de snelkoppeling.

 

Techniek

Films en muziek delen (of afspelen) op meerdere devices

Wanneer je films of muziek hebt staan op bijvoorbeeld je laptop en je dit wilt afspelen op de tv of je telefoon dan is het handig om deze bestanden over een netwerk te delen. In dit artikel leggen we je uit hoe je het beste bestanden kunt streamen over je netwerk door het opzetten van een zogeheten media server.

Vanaf je PC

Als al je mediabestanden op je pc staan en je wilt deze bestanden streamen op andere apparaten dan kun je het beste een zogenoemde media server opzetten via Windows Media Player. Klik in de mediaspeler op ‘Streamen/Mediastreaming inschakelen’ en vervolgens nogmaals voor ‘Mediastreaming inschakelen’. Bedenk in het bovenste tekstveld een logische naam voor je mediaserver. Vervolgens zie je een overzicht van al je apparaten die op je netwerk zijn aangesloten. Per apparaat geef je toestemming om muziek en films vanaf de mediaserver op je pc te streamen.

Vanaf je smartphone of tablet

Ook mediabestanden die op je smartphone of tablet staan opgeslagen, kun je streamen naar andere afspeelapparatuur. Hiervoor zijn er talloze oplossingen in omloop. Slim is om te controleren of de fabrikant van de apparatuur waarnaar je de media wilt streamen een app voor iOS of Android heeft uitgebracht. Zeker bij recente apparatuur is dat namelijk vaak het geval. Handig is dat veel versterkers en luidsprekers tegenwoordig AirPlay ondersteunen. Met dit protocol lukt het eenvoudig om muziek en filmpjes vanaf een iPhone of iPad te streamen.

Er zijn ook apps voor je mobiele apparaat om, net als met Windows Media Player, zelf een mediaserver op te zetten. Zo kunnen Android-gebruikers terecht bij BubbleUPnP of Pixel Media Server, terwijl iOS-gebruikers kunnen kiezen voor ArkMC.

Heb je je mediaserver opgezet, dan moet je deze nog zien te benaderen met je afspeelapparatuur. Als je met een computer de mediabestanden wilt afspelen, gebruik je hiervoor bijvoorbeeld het programma Kodi. Bij het onderdeel ‘System’ klik je achtereenvolgens op ‘Settings’, ‘Services’, ‘UPnP’. Markeer de optie ‘Allow control via UPnP’. De mediaserver is nu zichtbaar in Kodi, waarna je gemakkelijk muziek of films kunt afspelen.

Dit deel is tot stand gekomen in samenwerking met Computer!Totaal.

DLNA
Nieuwe televisies, receivers, homecinema sets, smartphones, camera’s en tablets – ze zijn steeds vaker voorzien van DLNA. DLNA heeft het een stuk gemakkelijker gemaakt om multimedia-bestanden te delen via je eigen netwerk. Maar wat is het nu eigenlijk – hoe werkt het, en: hoe kun je het zelf gebruiken? Klik op dit plaatje…

dlna-streaming

 

wijZijn via YouTube op uw TV